Vă prezentăm un articol îngrijorător de pe un blog tînăr al unei românce ortodoxe din Grecia:

Am citit cu durere în suflet articolele referitoare la mitingul anti-cip din 7 martie. Mă aşteptam să fie puţini participanţi, dar nu chiar atât de puţini (200-300 persoane). Ce să însemne asta? Că suntem chiar atât de puţini creştini în România? Că indiferenţa românului faţă de ce se întâmplă în ţara lui este atât de mare încât nici atunci când este vorba despre încălcarea drepturilor lui fundamentale nu-l mai interesează? Că există o spălare a creierului atât de avansată încât numai grija zilei de mâine o mai are sau că toţi cârcotesc pe la colţuri dar aproape nici unul nu are curaj să iasă înainte atunci când e momentul? Cred că nicicând n-au fost mai dezbinaţi românii ca acum. Celor care însă cred în lupta pentru o cauză dreaptă vreau să le dau încă un motiv de întărire în lupta lor împotriva pecetluirii.

Să vedem, însă, ce a spus şi Cuviosul Paisie [Aghioritul] (1924-1994):

Câţiva militari aşteptau la gardul chiliei Părintelui, la Panagouda. Şi-au ridicat ochii ş l-au văzut venind către ei. A deschis poarta de sârmă şi le-a urat bun venit. Le-a pregătit să se aşeze sub un copac şi a-nceput să discute cu ei. La un moment dat, unul dintre ei i-a spus: Nu mai suport, gheronda. M-am săturat de militărie… Părintele s-a întors, l-a privit şi i-a spus: Tu n-o să renunţi. Tu o să fii Comandantul Apărării atunci când ne vor ataca turcii… Toţi l-au privit plini de uimire. Şi când va fi, gheronda, treaba asta?, l-au întrebat. Când va fi vremea spanacului, le-a zis, şi a schimbat apoi vorba.

Au trecut mulţi ani de atunci, gheronda Paisie a adormit, iar respectivul a rămas în cadrul armatei şi a avansat în grad. În prezent, el este Comandantul Armatei, domnul general Grapsas… Constituie oare acestea profeţii? Dacă da, acum se împlinesc, din moment ce suntem deja în „vremea spanacului“… [din articolul revelator „Următoarea ţintă, Grecia?”]

De ce vă dau acest exemplu? Pentru că este mai de actualitate ca oricând. Dar să vă explic pe rând. În Grecia există o lege prin care se stipulează că nici un conducător al forţelor de ordine (armată, poliţie) nu poate sta în această funcţie mai mult de doi ani. Până anul acesta, în luna martie, nimeni nu a stat mai mult de un an în acestă funcţie cu excepţia comandantului general al Poliţiei Elene, căruia i s-a permis acest lucru în anul 2004, cu ocazia J. O. de la Atena. A fost singura excepţie de la lege şi mai ales de la practică. Anul acesta, pe 4 martie a avut loc întrunirea consiliului de miniştri în vederea numirii noilor comandanţi generali. Şi stupoare, generalul Grapsas a fost lăsat pentru încă un an drept Comandant al Armatei Elene, spre stupoarea chiar şi a grecilor. De ce? Nu există, cel puţin oficial, nici un motiv de temere pentru statul elen că ar putea fi atacat. Nu cred că miniştrii au ţinut cont de previziunile Cuv. Paisie. Şi totuşi, generalul Grapsas este în funcţie. Să fie oare doar coincidenţă aşa cum susţin mulţi ce se uită prin blogg-urile ortodoxe şi nu cred o iotă din ceea ce se scrie acolo? Eu nu cred. Grapsas va mai putea fi Comandantul Armatei doar până la anul (2010-martie) după care obligatoriu va trebui schimbat.

După ştiinţa, semănarea spanacului de primăvară începe la începutul lunii martie (cel târziu în aprilie dacă martie e foarte friguros) şi se recoltează la 40-50 de zile de la semănare. O altă coincidenţă? În Grecia sunt deja pomi înfloriţi de la sfârşitul lunii februarie iar spanacul s-a semănat deja. Prima recoltă va fi dupa 40-50 de zile, adică de Sfântul Paşte.

„Cine are urechi de auzit să audă” (Marcu-4.23)

Astăzi de Sfinţii 40 de Mucenici [după „stilul nou”] doresc din toată inima, celor ce cred cu adevărat în Iisus, să aibă încredere în inimile lor: “şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi .“(Ioan-8.32)

DUMNEZEU să ne întărească pe toţi şi să ne ajute! Amin.