La 11 aprilie 1984, în Marţea Luminată, la 12 noaptea, Stareţul Paisie Athonitul a avut o vedenie în care i s-a arătat înfricoşătoarea crimă a avorturilor.

Această vedenie a povestit-o multora şi este chiar publicată, dar o consemnăm şi aici, pentru că subiectul este de o mare însemnătate şi îi preocupă pe mulţi, în nădejdea că vor fi ajutate câteva suflete.

„Într-o noapte, povestea Stareţul, după ce am aprins două lumânări – aşa cum obişnuiesc a mii de voci sfâşietoare, care ar fi sfârtecat chiar şi cea mai împietrită inimă, în timp ce sufeream din pricina acelor voci sfâşietoare şi nu-mi puteam explica vedenia, am auzit o voce spunându-mi: „Lanul de grâu necopt este cimitirul cu sufletele morţilor care vor învia. Iar locul acela care se cutremură de acele voci sfâşietoare este locul unde se află sufletele copiilor avortaţi.”

După ce a încetat vedenia, nu-mi puteam reveni din pricina marii dureri pe care o simţeam. Nici măcar nu mă puteam întinde în pat ca să mă odihnesc puţin, cu toate că eram frânt de oboseală din pricina mersului pe jos şi a statului în picioare din ziua precedentă.”