Preluat de pe site-ul ortodox Saccsiv.wordpress.com

Desigur, cei daţi cu smirghel pe creieri vor vedea în acest film un soi de Winnetou sau Pocahontas SF realizat strict pentru a face bani. Ca o paranteză, ştiaţi că Poca=demon, hontas = infern? Citiţi vă rog şi:

   VIDEO: Mesajul nociv din productiile WALT DISNEY. Detalii despre greii companiei

   Spălaţii pe creieri vor fi însă supuşi unei extrem de perfomante manipulări, mult mai eficiente decât tot ce s-a intreprins în acest an în materie de avertismente legate de pericolele încălzirii globale sau de propaganda conform căreia omul este cam în plus pe acest pământ:

   EDIFICATOR: Postere ale United Nations Environmental Program infăţişează HOMO SAPIENS ca fiind SPECIA MALEFICĂ de pe acest pământ …

   Lung, dar neplictisitor, cu multe efecte speciale, fără prea mulţi timpi morţi, mega producţia ce a costat aproximativ 400 milioane de dolari (pe criza asta…) este însă plină şi de alte simboluri şi mesaje pe care evident cunoscătorii le-au observat.

   Na’vi traiesc în copaci şi sunt una cu natura. Se închină Mother Earth, aidoma păgânilor contemporani zeiţei Gaia şi consideră că există o reţea de energie care curge prin toate lucrurile vii. Stau strânsi în jurul unui copac de unde le vorbesc strămoşii şi au toate lucrurile în comun.

   Spre deosebire de societăţile tribale de pe pământ, în acea lume extraterestră femeia este cu totul egală bărbatului, vânând alături de el şi alegându-şi soţul după bunu-i plac. Ei trăiesc într-un echilibru perfect cu natura şi nu s-au înmulţit excesiv …

   Ca toate mega producţiile de la Hollywood şi aceasta este o propagandă new age (ce presupune evident şi credinţa în reîncarnare), prin urmare nu putea lipsi conceptul conform căruia „toata energia este împrumutată şi într-o zi va trebui să o dai înapoi”.

   Deşi ar avea acces la ea, populaţia Na’vi refuză folosirea altei tehnologii decât arcul, cuţitul şi călăritul cailor sau a pterodactililor. Şi aici e una din chichiţele filmului. Desigur, în principiu nu e rău să trăieşti cât mai simplu în mijlocul naturii, problema e ce anume se urmăreşte a se sublinia …

   Trimis în mijlocul acestor new age-işti albastri, personajul principal Jake Sully are rolul de se infiltra în comunitatea lor şi de a le câştiga încrederea.

   Dar descoperind o aşa de perfectă şi verde lume, fără emisii de carbon, acesta realizează cât de ticăloasă e propria sa specie. Şi devine furios pe semenii săi ce şi-au distrus planeta. Deplânge lipsa vegetaţiei din lumea sa pe moarte şi acuză omenirea că şi-au ucis mama, adică zeiţa pământ. Şi constată cum în ticăloşia lor, companiile şi-au trimis slujbaşii să cucerească noua planetă, să-i fure resursele şi să-i extermine populaţia.

   Atat de dezgustat este realizatorul James Cameron de specia umană încât a creat prima mega producţie SF în care într-un razboi pământeni – extratereştrii, cei buni sunt creaturile cu urechi ascuţie şi coadă.

   De fapt, atât de greaţă îi este de oameni, încât eroul Sully nu doar că alege să lupte alături de pieile albastre, dar chiar renunţă la vechiul său trup.

   Referitor la producţia sa, Cameron declară că Avatar abordează impactul omenirii asupra mediului natural şi avertizează asupra pericolelor la care suntem supuşi dacă nu se vor intreprinde urgent măsuri pentru a fi într-un echilibru perfect cu pământul. Condamnă de asemenea consumerismul şi iubirea excesivă faţă de tehnologie.

   Mai trebuie subliniat faptul că în religia hindusă, avatarul este o manifestare trupească (încarnare) a unei fiinţe divine în formă de om sau animal. De obicei, o zeitate (deva), care există la un nivel mai înalt de realitate, alege să se manifeste trupeşte (avatar) în nivelul inferior de realitate al oamenilor pentru scopuri specifice.

   După cum observaţi, există multe similitudini cu:

    ZEITGEIST ADDENDUM, subtitrare în limba română. Despre PROIECTUL VENUS. Demonstraţia faptului că această mişcare pregăteşte NOUA ORDINE MONDIALĂ

   În documentar, tabăra rea cuprinde sistemul financiar-bancar, multinaţionalele, industria militară, conceptul de proprietate, vechea tehnologie şi … creştinismul. Atât. Soluţia oferită este o lume nouă … În film tabara rea este aceeaşi, nespecificându-se însă direct şi creştinismul. Dar nici nu mai era nevoie, ţinând cont de descrierea celor buni.

   Citiţi vă rog şi:

   PIETRELE INDRUMĂTOARE din Georgia (Georgia Guidestones) şi directiva unui maxim de 500 milioane de locuitori pe planetă

   VIDEO: Simboluri ale NOII ORDINI MONDIALE pe aeroportul internaţional din DENVER

2012 “NO MATTER WHERE YOU LIVE NO MATTER WHAT YOU BELIEVE ONE DAY WILL UNIT US ALL”

   Cititorii fideli ai acestui blog sau a celor asemănătoare înţeleg care este noima citatului … „Nu contează în ce crezi, o zi ne va uni pe toţi”.

   Citiţi vă rog şi:

   VIDEO (film artistic): 2012 – subtitrare în limba română

LEGION

   În scurta prezentare a filmului de pe site-ul oficial http://www.legionmovie.com/ aflăm că acţiunea se petrece:

   „Atunci când Dumnezeu îşi pierde încrederea în om, îşi trimite legiunea de îngeri pentru a aduce Apocalipsa. Speranţa umanităţii se află într-un grup de străini captivi într-un restaurant [numit Paradise Falls] şi în Arhanghelul Mihail.”

   Din filmuleţul de promovare mai deducem că în mania Sa, Dumnezeu trimite îngeri pentru exterminarea populaţiei pământului. Arhanghelul Mihail va conduce acel grupuscul de oameni din New Mexico pentru a proteja o tânăra chelneriţă ce pare a fi însărcinată cu „Mesia”.

   Dintre ticăloşiile ce apar în acest film, se detaşează net ipoteza că prin acel prunc va veni Hristos a doua oară …